El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública treballa per solucionar el problema de la temporalitat en les AAPP i anuncia sancions en cas d’abús

Francisco Hernández Spínola – secretari de Estat de Política Territorial i Funció Pública – va declarar divendres passat 06 de novembre de 2020, en la seva intervenció en la Comissió de Política Territorial i Funció Pública, que el Ministeri ja està treballant en una nova regulació que permeti abordar el problema de la temporalitat en l’Administració Pública. Limitant així la figura de l’interí a un màxim de 3 anys, perquè aquest sigui realment, en paraules del mateix Hernández Spínola “un interí”.

Així mateix, el secretari d’Estat ha advertit que s’estan estudiant sancions per a aquelles Administracions que abusin de la temporalitat.

En aquest sentit, des de CGP recomanem a les Administracions realitzar processos d’estabilització i consolidació de l’ocupació temporal d’acord amb les possibilitats que recull la normativa vigent i aprofitant l’ampliació del termini per a aprovar i publicar en els diaris oficials les ofertes que articulin els processos d’estabilització fins al 31 de desembre de 2021.